Pradžia

Jaunųjų šaulių žygis PDF Spausdinti El. paštas
Pirmadienis, 25 Rugsėjis 2017 06:38

Jaunųjų šaulių pratybos ir naktinis žygis Užuguostyje

                     

                   IMG 20170923 145148 IMG 20170923 152427  Kartu su naujais mokslo metais prasidėjo ir jaunųjų šaulių atyvios mokomosios veiklos sezonas. Gražų rugsėjo savaitgalį mūsų mokyklos jaunieji šauliai Paulius Radžiūnas, Marius Jonelis, Lauryna Riaubaitė, Arnas Kliokys, Egita Kaminskaitė, Dominykas Matusevičius, Erika Kazlauskaitė ir Ilona Laurenovaitė dalyvavo Prienų 206 šaulių kuopos pratybose Užuguosčio apylinkėse. Užsiėmimų programa buvo plati, prireikė nemažai jėgų ir atkaklumo, kad atliktume pratybų užduotis. Dienos žygio metu atvirame lauke ir miške reikėjo išvengti „priešo“ pasalų, teisingai elgtis apšaudymo automatiniais ginklais ir granatomis metu. Vienu sunkiausių užduočių buvo vandens kliūties įveikimas: galima buvo rinktis tarp sunkesnio ir sunkaus būdų: su visa amunicija keltis per upelį sliuogiant virve arba bandyti pareiti improvizuotu lieptu iš nuvirtusių medžių. Daugumai pavyko sėkmingai persikelti taip arba kitaip, tačiau nedrąsius jauniausius šauliukus (ypač mergaites) vaikinai pasiaukojamai pernešė nešte brisdami šaltu vandeniu gerokai virš kelių. Išėjus iš miško laukė pasakojimas apie šiose vietose kovojusius ir kritusius nelygioje kovoje su okupantais Lietuvos partizanus. Vėliau aktyvioji pratybų dalis tęsėsi toliau: būriai kasė ir maskavo apkasus.

 

                      Grįžus į stovyklą ir pasistiprinus kareiviška koše ir arbata reikėjo įveikti kliūčių ruožą per kuo trumpesnį laiką. Po šios rungties, jau leidžiantis sutemoms, jaunieji šauliai įsiruošė vietas nakvynei buvusios Užuguosčio mokyklos sporto salėje. O tuomet išvykome į 5 kilometrų naktinį žygį raižyta, miškinga vietove. Užduotis skambėjo taip: kuopos sudėtyje įveikti maršrutą išvengiant „priešo“ pasalų ir žvalgų. Žinoma, esant tokiai užduočiai ėjome visiškoje tamsoje ir tyloje, stengdamiesi kuo tiksliau vykdyti vadovybės komandas. Keletas jaunųjų šaulių sunegalavo – juos palikome suaugusiųjų priežiūroje, miške, laukti transportavimo, o likusieji tęsė žygį. Didesnių nuostolių nebepatyrėme ir sėkmingai grįžome į stovyklą. Mūsų mokyklos komanda visi sėkmingai baigė vykdyti užduotį.

                      Miegui laiko liko mažiau, nei daugelis įpratę, ypač savaitgalį. 7 valandą aidėjo komanda: „kuopa, kelt“ – prasidėjo antroji pratybų diena. Iki pietų šauliai mokėsi savigynos pratimų, transportuoti sužeistuosius cheminio ir bakteriologinio užterštumo sąlygomis. Po lauko virtuvėje pagamintų pietų buvo apibendrinta pratybų eiga, padėkota atkakliausiems ir drausmingiausiems, įteikti pratybų dalyvių pažymėjimai.

                      Smagu, kad mūsų mokiniai buvo drausmingi, stengėsi kuo geriau atlikti visas užduotis. Ypač noriu pagirti ir pareikšti padėką jaunajam šauliui Arnui Kliokiui: jis pasiaukojamai padėjo persikelti per vandens kliūti mažesniems šauliams, mergaitėms. Visi kiti taip pat verti pagyrimo ir padėkos: mūsų buvo nedaug, tačiau ir su tokiu skaičiumi drausmingų ir ryžtingų jaunųjų šaulių galima daug nuveikti pratybose, o jei prireiktų – ir mūšyje.

                                                       Jaunųjų šaulių būrelio vadovas

                                                          mokytojas Romas Vilčinskas

 

Straipsnių archyvas

2024 m. gegužės 18 d. šeštadienis

Mūsų kontaktai

Šilavoto pagrindinė mokykla
Šilavotas, Trakelio g. 1a
LT-59272 Prienų r.sav.
tel./faks. +370 319 41364
www.silavotas.prienai.lt
direktorius@silavotas.prienai.lm.lt
Įmonės kodas: 190198344

COVID-19

 

images

Paveiksliukas mokykloms2

 

Valgiaraščiai

 

10f51c1ea1c9aaa7ff902c9a8fe05db6

Autobusiuko grafikai

 

mokyklinis

Reagavimo į patyčias atmintinė

 

bullying-3096216 960 720-760x490

Pamokų laikas

laikrodisPamokų tvarkaraštis

Būrelių darbo laikas

13.25 - 14.10

14.15 - 15.00

         

 

 

1

© 2010-2011 Visos teisės saugomos Šilavoto pagrindinė mokykla