Pradžia

Dešimtokų paskutinis skambutis PDF Spausdinti El. paštas
Antradienis, 03 Birželis 2014 12:45

Ir vėl pavasaris, vėl sninga obelų žiedais…P1010626

Skambutis aidi… Tik jau paskutinį kartą.

Dar vakar, rodos, buvote maži vaikai,

O šiandien paukščiais kylat į padangę baltą…

Gegužės 30 dieną mūsų mokykla į platų gyvenimo kelią išleido 42-ąją dešimtokų laidą. Paskutinio skambučio šventės rytas prasidėjo paskutiniaja dešimtokų pamoka. Joje dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir pirmoji jų mokytoja L.Astrauskaitė, dabartinė auklėtoja L.Čepulinskienė, bei kiti mokytojai. Dešimtokai į šią pamoką pakvietė juos mokiusius mokytojus padėkoti už kartu praleistus metus mokykloje, už dovanotas žinias bei parodytus kelius į ateitį, paskutinį kartą kartu nusifotografuoti, o mokytojai turėjo paskutinę progą dar kartą palinkėti jiems geros kloties.

Į mokyklos salę juos palydėjo pirmokai skambant paskutiniam skambučiui ir primindami, kad šį garsą girdi paskutinį kartą.Salėje jų laukė mokytojai, tėvai, mokiniai. Dešimtokai jau paskutinį kartą šioje mokykloje dėkojo draugams už kartu praleistas akimirkas, tėveliams - už rūpestį ir globą, mokytojams – už suteiktas žinias ir padrąsinimą. Simbolinį mokyklos raktą jie perdavė devintokams - jie dabar vyriausi...

Tėvelių vardu padėkojo R.Mieldažienė ir, dovanodama mokyklai medelį, prašė prižiūrėti jį taip, kaip mokytojai rūpinosi dešimtokais.

Sveikinimo žodį tarė bei sėkmės linkėjo mokyklos direktorėV.Radzevičienė. Ji įteikė padėkos raštus dešimtokėms ir jų tėveliams, o didelis būrys 5 klasės mokinių buvo apdovanotas padėkos raštais už gerą mokymąsi ir aktyvią veiklą. Kiekviena klasė buvo parengusi sveikinimą ir atminimo dovanėles. Juk paskutinis skambutis mokykloje - vieno svarbaus jų gyvenimo etapo pabaiga, tačiau pradžia kitų - apsisprendimo, siekiamybės, įgyvendinimo.

Šventė baigėsi mokykline daina ir devintokai paskutinį kartą nulydėjo dešimtokus į jų klasę. Čia jie dar trumpam liko kartu suvalgyti devintokų dovanotą tortą bei gaivinosi septintokų ledais.

Paskutinis skambutis – graudi ir neužmirštama mokyklinė šventė. Ne už kalnų – išsiskyrimas su draugais, su mokykla, su pamėgtomis vietomis, todėl ir būna liūdna ir graudu... Tai tam tikro, bene geriausio mokyklinio gyvenimo pabaiga. Priekyje laukia dar visi pagrindiniai mokslai. Priekyje – visas gyvenimas! Jus dar ne vieną kartą gyvenime jus vertins. Bus vertinamos jūsų žinios, jūsų žmogiškumas, jūsų gerumas, mokėjimas bendrauti su žmonėmis. Ateis laikas, kada jūs pasirinksite profesiją. Patikėkite, - tie vertinimai bus labai rimti. Kas bus ateityje, žmogui nelemta žinoti, tačiau visi tikime, kad gyvenime nepadarysite gėdos savo mokyklai ir jos mokytojams. Tikime jumis ir linkime sėkmės visuose jūsų sumanymuose ir darbuose.

10klasės auklėtoja L.Čepulinskienė

 

Straipsnių archyvas

2024 m. kovo 28 d. ketvirtadienis

Mūsų kontaktai

Šilavoto pagrindinė mokykla
Šilavotas, Trakelio g. 1a
LT-59272 Prienų r.sav.
tel./faks. +370 319 41364
www.silavotas.prienai.lt
direktorius@silavotas.prienai.lm.lt
Įmonės kodas: 190198344

COVID-19

 

images

Paveiksliukas mokykloms2

 

Valgiaraščiai

 

10f51c1ea1c9aaa7ff902c9a8fe05db6

Autobusiuko grafikai

 

mokyklinis

Reagavimo į patyčias atmintinė

 

bullying-3096216 960 720-760x490

Pamokų laikas

laikrodisPamokų tvarkaraštis

Būrelių darbo laikas

13.25 - 14.10

14.15 - 15.00

         

 

 

1

© 2010-2011 Visos teisės saugomos Šilavoto pagrindinė mokykla