Pradžia

Diena, nulėmusi ateitį PDF Spausdinti El. paštas
Trečiadienis, 17 Kovas 2010 16:24

Šilavoto pagrindinės mokyklos bendruomenė ilgai tarėsi, kaip pažymėti Kovo 11-osios dvidešimtį. Neeilinė data, jubiliejus, per kurį jau užaugo viena karta. Diena, amžiams įsirėžusi į vyresniosios kartos atmintį, ir mūsų mokiniams turi būti aiški, suprantama, įsisąmoninta. Todėl kertiniais savaitės, skirtos Kovo 20- mečiui, akcentais tapo partizanų pasipriešinimo kovų paminėjimas, Kauno „Žalgirio“ varžybos legendinėje Kauno sporto halėje, Sąjūdžio iniciatyvinės grupės veikla, disidentų judėjimas ir bėgimas, skirtas pagerbti ne tik jubiliejų, bet ir visus, žuvusius už Lietuvos laisvę.

Tad kovo 5-ąją mūsų mokyklos bendruomenė sulaukė brangių svečių: pas mus atvyko LPKTS valdybos pirmininkas Antanas Lukša,  Prienų skyriaus pirmininkė Dalytė Raslavičienė, Veiverių J. Lukšos -Daumanto muziejaus direktorė Snieguolė Ditkevičienė, Veiverių laisvalaikio centro ansamblis „Radasta“. Mokiniai stebėjo partizano Daumanto atminčiai, Lukšų šeimos tragiškai istorijai skirtą spektaklį „Partizanas Daumantas“. J. Lukša mokiniams pademonstravo savo balso unikalias galimybes. Klausant jo, kilo mintys, kad ne tik einšteinai ir galilėjai šešiolikmečiais žemėje miega. Prie Šilavoto paminklo partizanams pražydo gėlių puokštės. Mokyklai padovanotos patiotinės knygos leis prisiliesti prie įvairių Lietuvos istorijos įvykių.

Kovo 6-ąją mokiniai kartu su direktore Valentina Radzevičiene, pavaduotoja Danute Skaudickiene ir mokyklos raštvede Dalyte Dabrišiene skubėjo į Kauno sporto halę stebėti Kauno „Žalgirio“ ir Prienų „Rūdupio“ rungtynių. Halėje dauguma mokinių prisipažino apsilankę pirmą kartą ir taip pat pirmą kartą stebėjo rungtynes tiesiogiai. Emocijos liejosi per kraštus, nes mokiniai pajuto ypatingą Halės aurą. Dauguma prisiminė legendinius žalgiriečius, kurių dėka Lietuva išgarsėjo kaip krepšinio šalis.

Kovo 8-oji mokykloje tapo mandagumo savaitės pradžia. Laisvės 20-metį mokiniai norėjo pasitikti nepriekaištingu elgesiu tiek su klasės draugais, tiek su mokytojais. Mandagiausiu mokyklos mokiniu išrinktas 9-osios klasės mokinys Ričardas Pilkauskas.

„Diena, nulėmusi Lietuvos ateitį“- tai buvo bendras Šilavoto laisvalaikio salės folkloro ansamblio „Akacija“ ir mokyklos mokinių renginys, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos dvidešimtmečiui. „Akacija“ atliko lietuvių liaudies ir partizanų dainas, mokiniai dalyvavo istorinėje viktorinoje. Jai drauge su mokytoja Aldona Girkantiene jie ruošėsi iš anksto. Mokytoja Lijana Sarnickienė mokinius rengė pilietinių dainų konkursui. Renginys suvienijo skirtingų kartų atstovus, nes į viktorinos klausimus aktyviai įsitraukė ir suaugę. Renginio teigiamą nuotaiką pabrėžė Šilavoto seniūnė Aušra Kazlauskienė, savo kalboje akcentavusi Laisvės svarbą. Mums visada miela ir jauku mokykloje matyti šią moterį, teikiančią daug gerų emocijų, verčiančią mus stengtis.

„Mes galime“- pareiškė net devyniolika Šilavoto pagrindinės mokyklos bėgikų, kurių amžius nuo 10 iki daugiau kaip 50 metų. Mokykla laimėjo trečiąją vietą už masiškumą, o 10 klasės mokinys Mantas Katalynas amžiaus grupėje nuo 12 iki 18 metų užėmė trečiąją vietą. Mokiniai šioje akcijoje dalyvavo pirmąjį kartą , bet jiems nepamirštomus įspūdžius sukėlė vėliavos pakėlimas, himnas ir minia žmonių, kurie liko ištikimi Laisvės priesakams.

Šventės ateina ir praeina ir lieka tik tai kas tikra- amžinas Žmogaus ryšys su Žmogumi, kai akyse spindi ne svarai, eurai, bet tikroji Laisvės dvasia.

Danutė Skaudickienė, Šilavoto pagr. m-klos direktorės pavaduotoja

 

Straipsnių archyvas

2024 m. balandžio 26 d. penktadienis

Mūsų kontaktai

Šilavoto pagrindinė mokykla
Šilavotas, Trakelio g. 1a
LT-59272 Prienų r.sav.
tel./faks. +370 319 41364
www.silavotas.prienai.lt
direktorius@silavotas.prienai.lm.lt
Įmonės kodas: 190198344

COVID-19

 

images

Paveiksliukas mokykloms2

 

Valgiaraščiai

 

10f51c1ea1c9aaa7ff902c9a8fe05db6

Autobusiuko grafikai

 

mokyklinis

Reagavimo į patyčias atmintinė

 

bullying-3096216 960 720-760x490

Pamokų laikas

laikrodisPamokų tvarkaraštis

Būrelių darbo laikas

13.25 - 14.10

14.15 - 15.00

         

 

 

1

© 2010-2011 Visos teisės saugomos Šilavoto pagrindinė mokykla