Pradžia

Bendradarbiaujančių mokyklų konferencija PDF Spausdinti El. paštas
Trečiadienis, 04 Balandis 2012 15:47

P4032529Balandžio 3 d. mokinių atostogų metu Šilavoto pagrindinėje mokykloje įvyko bendradarbiaujančių mokyklų seminaras – konferencija „Mokyklos ir šeimos bendradarbiavimo sėkmė“. Į Šilavotą susirinko Skriaudžių, Balbieriškio pagrindinių mokyklų  ir ‚,Nemuno“ pradinės mokyklos mokytojų komandos. Šios konferencijos tikslas-  pasidalinti  bendradarbiaujančių mokyklų patirtimi, siekiant gerinti mokyklos ir šeimos ryšius. Visus konferencijos dalyvius pasveikino Prienų rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas R. Zailskas, linkėdamas kūrybingo darbo ir prasmingo pasidalijimo mokyklų sėkmės istorijomis bendraujant ir bendradarbiaujant su mokinių tėvais.  Šilavoto mokykla papasakojo apie  savo veiklą pristatydama svečiams patį naujausią filmą (autorė – mokytoja D. Ramanauskienė), kuriame virtualiai buvo pakeliauta po kabinetus, mokyklos muziejų, kitas erdves.

Mokyklos būrelių veikla, akcijos, išvykos, projektai, pamokų netradicinėse aplinkose vaizdai labai linksmai nuteikė konferencijos dalyvius rimtai veiklai.

 

P4032533Kiekviena mokykla ieško savo sistemos, tačiau ugdymo rezultatus lemia ir bendradarbiavimo su tėvais  nuoširdumas, pasitikėjimas, bendravimo kultūra, abipusis suinteresuotumas vaiko ateitimi. Ryšiai su tėvais yra pagrindinė sąlyga norint ugdyti kiekvieno vaiko gebėjimus mokykloje. Tad siekti prasmingo dialogo su tėvais, kurti bendradarbiavimo atmosferą, pagrįstą draugiškumu ir tarpusavio pagalba- labai svarbi mokyklos veiklos sritis.  Apie savo mokyklų sėkmes, įtraukiant į mokyklos veiklą tėvus, pranešimus skaitė Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja G.Antanavičienė, Skriaudžių pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja A. Jurešienė, ,,Nemuno“ pradinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ekspertė D.Grigaliūnienė, Šilavoto pagrindinės mokyklos direktorė V. Radzevičienė.

Po plenarinių pranešimų konferencijos dalyviai dirbo darbo grupėse. Pradinių klasių mokytojų grupė (vadovė I. Plavaitienė) diskutavo apie šeimos įtaką mokinių mokymo(si) motyvacijai, pasidžiaugė tėvų pagalba organizuojant klasės ekologinius žygius ir išvykas. Pranešimus skaitė Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytojos A.Krilavičienė, I.Petraškienė, R.Švedienė. Skriaudžių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytojos A.Kiškienė ir N. Sincevičienė taip pat pasidalijo patirtimi apie  mokyklos ir tėvų bendradarbiavimą.  Vyresniųjų klasių  mokytojai išklausė Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytojos  D.Petraškienės pranešimą apie tikrai sėkmingą veiklą su savo auklėjamosios klasės mokinių tėveliais. Džiugu, kad jai pavyko į klasės gyvenimą įtraukti visus savo klasės mokinių tėvus. Šilavoto pagrindinės mokyklos mokytoja D.Ramanauskienė taip pat pasidalijo savo kaip klasės auklėtojos patirtimi dirbant su mokinių tėvais.

Po įdomios diskusijos mokytojai apibendrino konferencijos darbą. Konstatuota, kad visos mokyklos turi gerosios patirties pavyzdžių, įtraukiant mokinių tėvus į bendravimą ir bendradarbiavimą tiek mokyklos, tiek klasės lygmenimis. Džiugu, kad dvi pačios svarbiausios institucijos- šeima ir mokykla- ieško ir randa bendrą kalbą  ugdant mūsų vaikus.

 

Straipsnių archyvas

2024 m. balandžio 25 d. ketvirtadienis

Mūsų kontaktai

Šilavoto pagrindinė mokykla
Šilavotas, Trakelio g. 1a
LT-59272 Prienų r.sav.
tel./faks. +370 319 41364
www.silavotas.prienai.lt
direktorius@silavotas.prienai.lm.lt
Įmonės kodas: 190198344

COVID-19

 

images

Paveiksliukas mokykloms2

 

Valgiaraščiai

 

10f51c1ea1c9aaa7ff902c9a8fe05db6

Autobusiuko grafikai

 

mokyklinis

Reagavimo į patyčias atmintinė

 

bullying-3096216 960 720-760x490

Pamokų laikas

laikrodisPamokų tvarkaraštis

Būrelių darbo laikas

13.25 - 14.10

14.15 - 15.00

         

 

 

1

© 2010-2011 Visos teisės saugomos Šilavoto pagrindinė mokykla