Pradžia

Šeimos šventė PDF Spausdinti El. paštas
Pirmadienis, 29 Kovas 2010 18:27

1Kovo pabaigoje, Šilavoto pagrindinės mokyklos taryba pakvietė mokyklos bendruomenės narius į Šeimos šventę. Į papuoštą mokyklos salę rinkosi mokiniai ir jų tėveliai. Čia, skambant nuotaikingai muzikai, gausus būrys tėvelių skubėjo krauti  ant stalų vaišes, o netrukus mokyklos direktorė V. Radzevičienė pasveikino visus susirinkusius į pirmą tokį renginį mokykloje. Po sveikinamojo žodžio, šventės vedėja, mokyklos tarybos pirmininkė L. Čepulinskienė, paskelbė netradicinės pamokos pradžią. Kaip ir dera, pamokos pradžioje buvo pristatyta pamokos tema, uždaviniai.  Visi jau buvo pasiskirstę darbui grupėse, nusiteikę glaudžiam bendradarbiavimui.

Renginio pradžioje buvo prisiminta, kad kovo 20 diena yra ypatinga diena, nes tai Žemės diena ir astronominio pavasario pradžia. 8 klasės mokinys Vytautas Trakymas  paskambino gitara ir padainavo dvi dainas, o perskaitytas nuotaikingas eilėraštis apie jau nusibodusią žiemą ir vėluojantį pavasarį visiems dar labiau pakėlė nuotaiką. Tada jau prasidėjo užduotys. Komandoms reikėjo patiems su duotais žodžiais sukurti eilėraščius. Visi stebėjomės tėvelių ir jų vaikų kūrybiškumu, nes  eilėraščiai buvo įdomūs ir nepakartojami. Štai vienas jų:

Pavasario šventė nušvito meiliai,

Plasnoja sparnais vieversiai.

Vilioja jie mus į laukus

Pradėti darbus naujus.

Bendras piešinys, kurį piešė komandų atstovai, taip pat atspindėjo pagrindinę renginio mintį -  kokia svarbi mums visiems yra šeima. Užduotis vijo viena kitą ir savo jėgas galėjo išmėginti kiekvienas dalyvis. Kas norėjo galėjo sudalyvauti įvairiuose atrakcionuose, konkursuose, žaidimuose, pašokti bei padainuoti. Nebuvo pamiršti ir namų darbai. Šventės dalyviai galėjo pasidžiaugti  pradinių klasių mokinių  piešiniais, o mokytoja D. Dainienė perskaitė  keletą rašinėlių ir sukurtų eilėraščių apie savo šeimą. Visiems patiko pradinių klasių mokytojos D. Kamarauskienės užduotis, pagal pateiktus kelis daiktus, atspėti kokia tai pasaka. Mokytoja-mama L. Sarnickienė pagriežė nuotaikingą melodiją smuiku, o iš  muzikanto Sigito pagrotos melodijos tėveliams reikėjo atspėti dainą ir ją padainuoti. 8 klasės mokinė I. Mieldažytė minė mįsles ir prašė pabaigti patarles apie šeimą. Visiems, kurie teisingai atsakinėjo, buvo įteikti prizai.

1
1
2
3

Netradicinė pamoka, kuri tęsėsi daugiau kaip 3 valandas, netruko prabėgti. O kaip ir kiekvienoje pamokoje sekė įvertinimas bei įsivertinimas. Gausūs plojimai tikriausiai reiškė, kad pamoka visiems patiko, o kiekviena šeima už dalyvavimą šventėje, gavo po padėką. Nebuvo pamirštos ir mokyklos tarybos narės mamos : L. Mieldažienė, L. Radžiūnienė ir Z. Balčiukynienė, bei mokinių atstovai:  8 klasės mokinė I. Mieldažytė, 9 kl. mokinys M. Basakirskas ir 10. kl. mokinys  M. Katalynas. Jie visi gavo po atminimo dovanėlę.

 

Straipsnių archyvas

2024 m. balandžio 26 d. penktadienis

Mūsų kontaktai

Šilavoto pagrindinė mokykla
Šilavotas, Trakelio g. 1a
LT-59272 Prienų r.sav.
tel./faks. +370 319 41364
www.silavotas.prienai.lt
direktorius@silavotas.prienai.lm.lt
Įmonės kodas: 190198344

COVID-19

 

images

Paveiksliukas mokykloms2

 

Valgiaraščiai

 

10f51c1ea1c9aaa7ff902c9a8fe05db6

Autobusiuko grafikai

 

mokyklinis

Reagavimo į patyčias atmintinė

 

bullying-3096216 960 720-760x490

Pamokų laikas

laikrodisPamokų tvarkaraštis

Būrelių darbo laikas

13.25 - 14.10

14.15 - 15.00

         

 

 

1

© 2010-2011 Visos teisės saugomos Šilavoto pagrindinė mokykla