Pradžia

Gyvenimo tėkmės akimirkos PDF Spausdinti El. paštas
Antradienis, 18 Kovas 2014 09:24

P3141469Prienų kultūros ir laisvalaikio centre atidaryta Ainoro Vaškio pirmoji personalinė fotografijų paroda „Teka gyvenimas“, kuri veiks iki balandžio 5 d., o vėliau persikels į Birštono kultūros centrą.

- Teka gyvenimas – teka vanduo, teka laikas, teka ir upė. Upė, kuri tekėdama skaičiuoja laiką ir neša gyvenimą. Kartu su jos tėkme gyvename ir mes. Savo valtyse iriamės ja, vieni prieš srovę, kiti pasroviui. Pavargę sustojame, sulėtėjame ir matome kaip teka gyvenimas… – atidarant parodą sakė Ainoras. – Mano darbų prasmė – pakviesti sustoti, apsižvalgyti aplinkui ir pamatyti gamtos grožį.

Ainoras – šilališkis, baigęs mokslus Lietuvos sporto universitete, prieš devynerius metus apsigyveno žmonos tėviškėje – Prienuose. Šiuo metu dirba kūno kultūros mokytoju „Revuonos“ ir Šilavoto pagrindinėse mokyklose, o laisvalaikiu ima į rankas fotoaparatą ir fiksuoja gamtos vaizdus.

 

- Čia labai graži gamta. Pradėjęs fotografuoti jau planavau, kad surengsiu parodą. Šešiolikoje parodoje eksponuojamų fotografijų – per pastaruosius trejus metus užfiksuoti tekančio vandens vaizdai Nemuno kilpų regioniniame parke. Nuotraukas parodai atrinkau iš daugiau nei tūkstančio peizažų. Fotografuoti peizažą – nelengva, nes turi laukti, kol bus tinkamas momentas, kol gamta nusišypsos tau. Nėra taip, kaip fotografuojant portretą, kur žmogus šypsosi, to jo paprašius, - pasakojo fotografas.

Ainorui senelis Steponas savo fotoaparatą „Maskva 5“ pirmą kartą į rankas įdavė dar jam neinant į mokyklą. Tačiau, kaip juokavo parodos autorius, netrukus ir atėmė, nes jis, negailėdamas juostos, pleškindavo kiemo draugus, šunis ir kitus objektus. Vėl fotografuoti pradėjo praėjus bene dešimtmečiui, kai jau atsirado skaitmeniniai fotoaparatai. Laisvalaikiu Ainoras paprašytas draugų bei pažįstamų fotografuoja ir vestuves, nes, pasak jo, peizažai ir portretai, kurie yra mėgstamiausios jo temos, turi daug panašumų su vestuvinėmis nuotraukomis. Dėkodamas Prienų kultūros ir laisvalaikio centro darbuotojams, padėjusiems surengti parodą, bei dideliam būriui draugų, kolegų ir artimųjų, atėjusių pasveikinti, Ainoras ragino neskubėti apžiūrėti nuotraukų:

- Tiesiog pasivaikščiokite, patupėkite ant vieno Nemuno kranto, vėliau ant kito, palaipiokite ant akmenukų, suraskite slaptas vieteles...

Ainoras atskleidė, kad ši paroda – duoklė antrųjų namų – Prienų ir Birštono – kraštovaizdžiui. O mintyse sukasi ir portretų parodos idėja...

                    Laima Duoblienė

                   (Autorės nuotrauka)

 

Straipsnių archyvas

2024 m. kovo 28 d. ketvirtadienis

Mūsų kontaktai

Šilavoto pagrindinė mokykla
Šilavotas, Trakelio g. 1a
LT-59272 Prienų r.sav.
tel./faks. +370 319 41364
www.silavotas.prienai.lt
direktorius@silavotas.prienai.lm.lt
Įmonės kodas: 190198344

COVID-19

 

images

Paveiksliukas mokykloms2

 

Valgiaraščiai

 

10f51c1ea1c9aaa7ff902c9a8fe05db6

Autobusiuko grafikai

 

mokyklinis

Reagavimo į patyčias atmintinė

 

bullying-3096216 960 720-760x490

Pamokų laikas

laikrodisPamokų tvarkaraštis

Būrelių darbo laikas

13.25 - 14.10

14.15 - 15.00

         

 

 

1

© 2010-2011 Visos teisės saugomos Šilavoto pagrindinė mokykla