Pradžia

Mokytojų dienos šventė PDF Spausdinti El. paštas
Pirmadienis, 06 Spalis 2014 05:19

PA038131Mokiniai išaugino dėkingumo medį

Mokykla tuo ir nepaprasta, kad joje pamokų rimtį ir pertraukų šurmulį nuolat puošia mokinių ir mokytojų kūrybiškumo žiedai. Šilavoto pagrindinėje mokykloje penktadienis, spalio 3-ioji – netradicinio ugdymo diena. Visi mokiniai, o ypač Mokinių taryba bei vyriausieji 9-10 klasių moksleiviai rytą su jauduliu laukė savo mokytojų ir surengė jiems gražią šventę Mokytojų dienos proga. PA038119

Mokykla nušvito rudens spalvomis: įvairiose erdvėse sužydo jurginų puokštės, sugulė gražiausi rudens lapai, o ypač visus žavėjo floristinis kilimas mokyklos koridoriuje. Šį žemės meno kūrinį mokytojams padovanojo dailiųjų dirbinių būrelio vaikai ir jaunieji miško bičiuliai.

Renginio metu mokiniai savo mokytojams skyrė dainas, jautrius žodžius, šypsenas ir gėles. Kiekvienas mokytojas ant simbolinio dėkingumo medžio surado tik jam skirtą lapelį su gražiausiais padėkos žodžiais ir linkėjimais.

Tiesa, šios šventės mokytojai laukė ir su truputėliu džiugaus nerimo: jie buvo paprašyti papasakoti apie save, pristatyti savo talentus, pomėgius. Taigi, mokiniai išgirdo daug nežinomų dalykų, pamatė mokytojų kolekcijas ir albumus, ragavo jų iškeptos skanios duonos, vaišinosi saldžiu sūriu, patys galėjo išmokti pasigaminti saldainiukų iš spanguolių ir netgi dalyvauti viktorinoje bei laimėti milijoną... šypsenų ir gerų žodžių...PA038118PA038117

 

Na, o jaunesnieji mokinukai tapo tikrais menininkais ir sukūrė nepakartojamus savo mokytojų portretus.

Kasmet ši šventė patiems vyriausiems mokiniams tampa rimtu išbandymu: jie labai noriai ir atsakingai imasi pavaduoti mokytojus. Tai nepaprasta patirtis – reikia ,,pereiti į kitą barikadų pusę“, pasiruošti ir pabandyti vesti pamokas. Pradinių klasių mokinukus mokė mergaitės, o 5-8 klases mokyti ryžtingai ėmėsi vyrai. Vėliau, jau aptardami savo veiklas, mokiniai išsakė įvairiausių minčių: ir reiškė užuojautą tikriesiems mokytojams, ir skundėsi labai pavargę, ir vardijo sunkumus, bet žinoma, atsirado ir tokių, kuriems pamokos sekėsi labai gerai, šis darbas patiko, buvo smagu tapti pačiu svarbiausiu žmogumi pamokoje... Tad šis nepaprastas išbandymas tikrai padėjo kitaip pažvelgti į mokytojų darbą, paskatino susimąstyti, ar norėtųsi su šia profesija sieti savo ateitį. Ir aišku, kad mokiniai kitaip ėmė vertinti savo mokytojus, supratę, kiek vis dėlto žinių, pasiruošimo bei meistriškumo reikia norint pravesti net ir paprasčiausią pamoką...

Na, o mokyklos direktorė Valentina Radzevičienė šią gražią rudens dieną pakvietė mokytojus trumpai pakeliauti ,,nežinoma kryptimi“. Vėliau paaiškėjo, kad ta kryptis atvedė į Prienų sporto ir pramogų areną, o čia mokytojus maloniai pasitiko jos vadovas Arūnas Vaidogas. Kai kurie arenoje lankėsi pirmą kartą, tad susipažino su šios įstaigos veikla, apžiūrėjo erdves, visi smagiai pabendravo prie kavos puodelio. Ačiū gerbiamam A. Vaidogui už šiltą priėmimą, kuris praskaidrino mūsų šventę.

Labai norisi padėkoti visiems mokinių tėveliams, kurie pagerbdami mokytojus, į savo vaikų rankeles įdavė mums skirtas gėlių puokštes. Ypatingai dėkojame mamytei Zitai Lapinskienei už pagarbą ir šventinį ,,siuntinį“. Taip pat buvo labai malonu sulaukti ir Šilavoto seniūnės Neringos Pikčilingienės bei pavaduotojos Jūratės Urbaitienės sveikinimų – ačiū joms už šiltą apsilankymą ir gražuolę orchidėją.

Tokia miela šventė bei nuo dėkingumo medžio nuskinti lapeliai tikrai padeda mokytojams atlaikyti visus sunkumus ir negailėti savo jėgų jaunosios kartos ugdymui.

Šilavoto pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Virginija Maščinskienė

 

Straipsnių archyvas

2024 m. balandžio 26 d. penktadienis

Mūsų kontaktai

Šilavoto pagrindinė mokykla
Šilavotas, Trakelio g. 1a
LT-59272 Prienų r.sav.
tel./faks. +370 319 41364
www.silavotas.prienai.lt
direktorius@silavotas.prienai.lm.lt
Įmonės kodas: 190198344

COVID-19

 

images

Paveiksliukas mokykloms2

 

Valgiaraščiai

 

10f51c1ea1c9aaa7ff902c9a8fe05db6

Autobusiuko grafikai

 

mokyklinis

Reagavimo į patyčias atmintinė

 

bullying-3096216 960 720-760x490

Pamokų laikas

laikrodisPamokų tvarkaraštis

Būrelių darbo laikas

13.25 - 14.10

14.15 - 15.00

         

 

 

1

© 2010-2011 Visos teisės saugomos Šilavoto pagrindinė mokykla