Pradžia

Spalio mėnesio įvykiai PDF Spausdinti El. paštas
Sekmadienis, 14 Vasaris 2010 19:58

2009 m. spalio 23 d. penkiolika 9-10 klasių mokinių laikė konstitucijos egzaminą.
Prienų  sveikatos biuro darbuotoja Janina Naudžiuvienė 5-10 kl. mokiniams pertraukų metu vedė paskaitas apie sveiką mitybą, pirmosios pagalbos teikimą esant traumai, kraujavimui iš nosies, apie vaikų netaisyklingą laikyseną.  

Visą  šią savaitę mokykloje vyko projektas "Uždekime vėlinių  žvakelę". Mokiniai ėjo tvarkyti kapus, aplinką prie bažnyčios.
2009 m. spalio 21 d. Jaunųjų miško bičiulių sambūrio nariai vadovaujami mokytojos Ritos Kišonienės vyko į Kauno medicinos universitete esantį anatomijos muziejų ir Lietuvos gyvūnų globos draugiją vesti integruotą biologijos pamoką. Mokiniai susipažino su šios draugijos darbo specifika, įkūrimo istorija, darbo metodika ir rezultatais. Būrelio nariai surengė akciją ir padovanojo keletą maisto pakuočių augintiniams.

2009 m. spalio 16 d. klasės mokiniai su auklėtoja Rita Kišonienė ir lietuvių kalbos bei rusų kalbos  mokytojomis Danute Dainiene ir Rasina Galiniene po pamokų vyko į į Kauną į Tautos namuose Jaunimo dienoms skirtą spektaklį "Miegančioji gražuolė".

2009 m. spalio 14 d.
mokykloje lankėsi Prienų pedagoginės psichologinės tarnybos specialistė Dalė Daiva Gasparavičiūtė. Su 8 klasės mokiniais psichologė vykdo projektą "Lyderių laikas". Specialistė mokiniams užsiėmimus veda kas antrą trečiadienį.

2009 m. spalio 13 d. į mokyklą buvo atvykusi Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prienų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistė Lina Damukaitienė. 1-4 klasių mokiniams ji vedė paskaitą priešgaisrine tema.

2009 m. spalio 12 d.
8 ir 10 klasių mokiniai po pamokų vyko į Kauną į Tautos namuose Jaunimo dienoms skirtą spektaklį "Sveiki". Išvyką mokiniams organizavo direktorė ir pavaduotoja.

Spalio 9 d. 10 kjl. Mokiniai Daiva Matusevičiūtė, Povilas Mikušauskas ir Mantas Katalynas bei devintokė Žiedė Lukoševičiūtė dalyvavo rajono mokinių rudens kroso varžybose Prienų kūno kultūros ir sporto centre. Mokyklos komanda parsivežė prizinę trečiąją vietą.

Spalio 8 d. mokykloje lankėsi Pearson Longman atstovybės mokytoja Jurgita Malceva. Ji vedė anglų kalbos pamoką 6-7 kl. mokiniams. Ta pati atstovybė organizavo konkursą "Kodėl man patinka anglų kalba"respublikos mokiniams skirtą Europos kalbų dienai paminėti. Šiame konkurse dalyvavo 9 kl. mokiniai Žiedė Lukoševičiūtė ir Ričardas Pilkauskas. Ričardo rašinys pateko į geriausių dešimtuką. Mokinys  gavo padėkos raštą ir skaitinių knygelę.

Spalio 7 d. 7 kl. mokiniai su mokytojomis Virginija Maščinskiene ir Danute Dainiene važiavo į Kauno Maironio lietuvių literatūros muziejų. Čia mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje "Viešnagė Maironio namuose". Viešnagės metu mokiniai susipažino su poeto gyvenimu ir kūryba. Ekskursijos metu mokiniai dar aplankė Kauno senamiestį,  pagilino žinais apie Rotušę, Kauno Katedrą, Vytauto ir Jėzuitų bažnyčias, Perkūno namą, Kauno pilį.

Spalio 5 d. tarptautinė mokytojų diena. Jau nuo pat ryto mokykloje jautėsi šventinė nuotaika. Pirmos pamokos metu mokiniai koncertavo mokytojams. 10 kl. mokiniai vadovaudami dailės mokytojos Rasinos Galinienės savaitę prieš mokytojo dieną buvo surengę "Laikinėją dailės studiją", kur buvo nupiešti kiekvieno mokytojo profiliai. Mokytojo dienos rytą visi profiliai buvo išeksponuoti ir žiūrovai turėjo įspėti kur koks mokytojas pavaizduotas.

Toliau 10 ir 9 klasių mokiniai vedė pamokas žemesnėms klasėms, o mokytojai vyko į Sarginės kaime esančią buvusio mokyklos mokinio Gintauto Ragucko sodybą kur buvo svetingai priimti. Po pietų mokytojų kolektyvas išvyko į Prienų kultūros centre surengtą šventę skirtą mokytojo dienai.

 

Straipsnių archyvas

2024 m. balandžio 25 d. ketvirtadienis

Mūsų kontaktai

Šilavoto pagrindinė mokykla
Šilavotas, Trakelio g. 1a
LT-59272 Prienų r.sav.
tel./faks. +370 319 41364
www.silavotas.prienai.lt
direktorius@silavotas.prienai.lm.lt
Įmonės kodas: 190198344

COVID-19

 

images

Paveiksliukas mokykloms2

 

Valgiaraščiai

 

10f51c1ea1c9aaa7ff902c9a8fe05db6

Autobusiuko grafikai

 

mokyklinis

Reagavimo į patyčias atmintinė

 

bullying-3096216 960 720-760x490

Pamokų laikas

laikrodisPamokų tvarkaraštis

Būrelių darbo laikas

13.25 - 14.10

14.15 - 15.00

         

 

 

1

© 2010-2011 Visos teisės saugomos Šilavoto pagrindinė mokykla