Pradžia

Vasara kitaip PDF Spausdinti El. paštas
Antradienis, 16 Birželis 2020 05:30

VAIKŲ   SOCIALIZACIJOS   PROGRAMA ,,VASARA KITAIP“

 Stovykla1 Labai ilgai nesimatę birželio 8-12 d. į vasaros stovyklą vaikai susirinko su dideliu noru ir gera nuotaika. Oras pasitaikė puikus, tad pavyko įgyvendinti visas suplanuotas veiklas. Daugiausia laiko vaikai praleido gryname ore, patalpose laikėsi būtinų higienos ir saugumo reikalavimų. Stovykla2Pirmąją dieną aptarėme saugų elgesį stovyklos metu ir sukūrėme vidaus taisykles, kurių laikysis visi. Kieme piešėme spalvotomis kreidelėmis, žaidėme judriuosius žaidimus. Laikas pralėkė greitai, atrodė, kad nespėjome dar pasidalinti savo įspūdžiais. Antrąją dieną po mankštos, pusryčių ir saugaus elgesio instruktažo išvykome į Nemajūnų amatų centrą, kur dalyvavome edukacinėje programoje ,,Dzūkiškos bandos“. Buvo įdomu klausytis dzūkiškų bandų gaminimo istorijos, patiems ant kopūsto lapų tepti taukus, dėti paruoštą bulvių ir varškės masę. Kai bandos buvo pašautos į krosnį, galėjome pažaisti ir pasportuoti žaidimų aikštelėje prie Nemajūnų dienos centro. Nepatikėsit! Valgė visi ir dar prašė, kas su spirgučių padažu, kas su grietine ir varške - daryciniu... Visi vaikai bandas matė ir ragavo pirmąkart. Trečią stovyklos dieną vaikai mažomis grupelėmis užsiėmė įvairia veikla kūrybinėse dirbtuvėse. Darbelius darė ir iš spalvotų kamštukų, medinių pagaliukų, karoliukų, įvairių detalių. Pasidžiaugę atliktais kūrybiniais darbais, dar pažaidėme kieme judriuosius žaidimus. Ketvirtą stovyklos dieną vykome į VDU Botanikos sodą Kaune.

Džiaugėmės, kad oras buvo geras, tad galėjome su gide apžiūrėti botanikos sodo grožybes, susipažinti su nepažįstamais augalais, pasigėrėti bijūnų, rožių, raganių ir kitų gėlių žiedų aromatais... Ypač vaikams patiko dalyvauti orientacinėje edukacijoje, kurios metu reikėjo sodo teritorijoje surasti ir nufotografuoti 10 pateiktų objektų. Oi, nelengva buvo! Ne visi atidžiai klausė gidės pasakojimo, tad teko palakstyti ilgiau, kol rado reikalingą augalą ar statinį. Po valandos sužinojome, kad rezultatai geri. Buvom pavargę, bet patenkinti. Atsigaivinom ledais grįžę į mokyklą. Paskutinę stovyklos dieną paskyrėme sportinei veiklai. Juk reikėjo išbandyti jėgas įvairiose rungtyse... Paaiškėjo, kad pats sportiškiausias stovyklautojas trečiokas Valentinas Kazlauskas. Kitiems reikės per vasarą smarkiai pasitempti. Visi vaikai už dalyvavimą stovyklos veiklose paskatinti padėkomis ir prizais.

Per šias penkias dienas jie mokėsi kultūringai ir turiningai leisti laisvalaikį, ugdėsi draugiškumo, bendradarbiavimo, darbštumo, pagarbos vertybių. Toks ir buvo programos ,,Vasara kitaip“ tikslas. Vaikų socializacijos programos įgyvendinimu rūpinosi pradinio ugdymo mokytojos Laima Astrauskaitė, Rūta Marcinkevičienė, Roma Petkevičienė, Daiva Kamarauskienė. Kad vaikai būtų sotūs – socialinė pedagogė Onutė Mieldažienė. Sveikos ir saugios vasaros visiems!

Pradinių klasių vyr.mokytoja D. Kamarauskienė

 

Straipsnių archyvas

2024 m. balandžio 20 d. šeštadienis

Mūsų kontaktai

Šilavoto pagrindinė mokykla
Šilavotas, Trakelio g. 1a
LT-59272 Prienų r.sav.
tel./faks. +370 319 41364
www.silavotas.prienai.lt
direktorius@silavotas.prienai.lm.lt
Įmonės kodas: 190198344

COVID-19

 

images

Paveiksliukas mokykloms2

 

Valgiaraščiai

 

10f51c1ea1c9aaa7ff902c9a8fe05db6

Autobusiuko grafikai

 

mokyklinis

Reagavimo į patyčias atmintinė

 

bullying-3096216 960 720-760x490

Pamokų laikas

laikrodisPamokų tvarkaraštis

Būrelių darbo laikas

13.25 - 14.10

14.15 - 15.00

         

 

 

1

© 2010-2011 Visos teisės saugomos Šilavoto pagrindinė mokykla